Hoi ik ben Leon en ik kijk wat serieus, want dat moet toch?

Ik ben een webdesign specialist, branding fanboy en een grootschalig productiviteits-nerd. Ik interesseer mij al jaren in het ondernemerschap, maar heb pas recent zelf de stap genomen.

Ik ben van mening dat design bedrijven helpt te overwinnen en dat zonder goed design de intentie die bedrijven soms hebben verloren gaat.

Mijn hele leven lang ben ik al creatief bezig geweest, maar zo’n 8 jaar heb ik gewerkt voor een start-up die ik heb zien groeien tot een groot bedrijf. Hier ben ik mij gaan specialiseren in app en webdesign.
Tijdens deze periode heb ik persoonlijk ondervonden dat designen zonder een goed doordacht plan zorgt voor verwarring bij gebruikers, de opdrachtgever maar ook bij de designers en ontwikkelaars.

Leon Vermij Webdesigner & branding fanboy

Werkwijze -

Proces -

Werkwijze -

Proces -

1

Fundering

Als ik iets ontwerp doe ik dat vaak vanuit onderzoek of een bepaalde doelstelling. Looks zijn belangrijk en hebben wel degelijk een functie maar looks zijn ook heel subjectief. Graag bekijk ik dus eerst voor wie het ontwerp bedoeld is en wat past daarbij en is voor hen wenselijk.

2

Eenheid

Bij het ontwikkelen van een merk en de wens dat de gebruikers het merk herkennen is het heel belangrijk dat alle uitingen van het bedrijf dezelfde boodschap en gevoel uitdragen, pas dan kan de ontvanger het herkennen.

3

Praktisch

Hoe belangrijk ik design ook vind ik ben me er van bewust dat het niet voor iedereen gemakkelijk is om toe te passen. Daarom vind ik het belangrijk dat de merkrichtlijnen duidelijk zijn maar ook goed toepasbaar.

Favorites -

Reads -

Favorites -

Reads -

Building a StoryBrand
Don't make me Think
Getting things Done
Hooked
Sprint
The Brand Gap
The Design of Everyday Things
This is Marketing